Chińszczyzna

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zupa jest smaczna i idealna na jesienne chłodne dni.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    grzyby mun
    2 średnie marchewki
    1 pietruszka
    pół małego selera
    mały por
    pół op. makaronu ryżowego
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    sól, pieprz, sos sojowy, imbir, magi, jarzynka

Chińszczyzna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarzyny pokroić w słupki. Grzyby umyć zalać gorącą wodą gotować 10 min.pokroić w paski. Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu.Piersi ugotować razem z jarzynami około 30 min. wyjąć pokroić w paski. wszystko razem połączyć doprawić do smaku zagęścić mąka ziemniaczaną zagotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy