Chińszczyzna

0 (0 ocen)

  • 50 min

Moje córki od czasu do czasu lubią zjeść coś orientalnego. Potrawa jest bardzo prosta w wykonaniu.

  • 50 min

Składniki:

  • -2 piersi z kurczaka
    -opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej
    -czerwona papryka
    -por (biała część)
    - 2 sosy do potraw chińskich
    -ryż
    -przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chińszczyzna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Przyprawiamy do smaku przyprawą do kurczaka i smażymy na oleju. Paprykę i pora myjemy i kroimy. Mrożonkę i pokrojone warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy 2 szklankami gorącej wody. Całość gotujemy około 20 minut na wolnym ogniu. W szklance zimnej wody rozpuszczamy sosy i wlewamy do garnka i gotujemy jeszcze około 5-10 minut aż sos zgęstnieje.Na końcu dodajemy usmażone piersi z kurczaka. Mieszamy całość. Podajemy z ugotowanym ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować