Chińskie z brązowym ryżem i sezamem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smacznie, zdrowo i orientalnie.

  • 40 min

Składniki:

  • 200 g filetu z kurczaka
    250 g mieszanki warzyw chińskich
    1 cebula
    2 torebki brązowego ryżu
    2 łyżki sezamu
    2 łyżki sosu sojowego
    Curry
    Pieprz ziołowy
    Olej

Chińskie z brązowym ryżem i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Filet z kurczaka umyć, pokroić w paseczki i zmieszać z curry oraz pieprzem ziołowym. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
  • 2. Cebulę i filet razem przysmażyć na patelni. Dodać warzywa oraz sos sojowy i smażyć do miękkości. Posypać sezamem i wymieszać.
  • 3. Ugotowany ryż wsypać do patelni z warzywami i chwilę przetrzymać na ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy