PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Chińskie pikle z sosemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/88/ba239ca33ab4b96d04e2518578e31a2d3d1fde11.jpeg46083456http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/chinskie-pikle-z-sosem-1
Składniki warzywa:
3 średnie marchewki
1 seler
biała część z 1 pora
3 średnie pietruszki
1 pęczek rzodkiewek
pół średniego kalafiora
3 żółte i 3 czerwone papryki
zalewa:
3 szklanki cukru
3 szklanki octu
2 szklanki wody
2 łyżeczki soli
sos:
3 ząbki czosnku
sok z 1 cytryny
1 łyżeczka przyprawy chińskiej
2 łyżeczki musztardy
3 łyżki majonezu
sól do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Chińskie pikle z sosem
1.
wykonanie:
Paprykę oczyszczamy i kroimy w grube, długie paski, kalafiora rozdrabniamy na różyczki, pozostałe warzywa oczyszczamy i kroimy w cienkie słupki. Wszystko wrzucamy do wrzącej wody, zagotowujemy, odcedzamy. Warzywa układamy w wyparzonych słoikach, zalewamy gorącą zalewą, nie pasteryzujemy. Składniki sosu łączymy, podajemy z odsączonymi z zalewy piklami
Porady
Sos przygotowujemy przed samym podaniem pikli. Zanim je otworzymy należy poczekać kilka dni, żeby warzywa nasączyły się zalewą
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze