Chińskie parówki

  • wyświetlono: 595 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Inny sposób podania paróweczek

Kasia S
  • 30min

Składniki

10 cienkich parówek
1/2 op mrożonki chińskiej
1/2 op mrożonki na zupę jesienną lub wiosenną
1 fix do potraw chińskich
1 cebula
olej do smażenia
200 ml wody
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Chińskie parówki

  • 1. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić na niego parówki i obrana i pokrojoną w piórka cebulkę. Następnie po jakiś 5 minutach dodać rozmrożone warzywka, posypać delikatnie solą i pieprzem i smażyć do miękkości warzyw. Fix rozpuścić w 200 ml zimnej wody. Wlać do warzyw. Dobrze wymieszać. Danie podawać z pieczywem lub ryżem.

Porady

Przed dodaniem warzyw do smażenia można wyjąć parówki i krótko przed podaniem włożyć je z powrotem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylawarzywaparówkachińszczyzna

Komentarze

Podobne przepisy

image-00hd1gq

Dodane przez: dzidka103

Danie chińskie

Szybkie i smaczne

Chińskie kostki

Dodane przez: dagita

Chińskie kostki

Przepis jest w rodzinie już od...

Danie chińskie

Dodane przez: Kasia1989

Danie chińskie

Co powiecie na chińszczyznę ? Smaki...

Kurczaka kroimy w cienkie paseczki

Dodane przez: Dalia84

Danie chińskie z kurczakiem

Danie dla osób lubiących kuchnię...

ryba z warzywami

Dodane przez: lidyia

Ryba z mieszanką chińską

Do przygotowania tej potrawy wykorzystałam...

image-0t9iqi3

Dodane przez: madzia1423

Potrawka chińska

Danie jest bardzo pyszne i nie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE