Chińskie danie z makaronem, kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szczypiorek posiekać, cebulę pokroić w drobną kostkę. Grzyby namoczyć w wodzie.
2.Namoczone grzyby pokroić w paski. Papryki również pokroić w paski. Pierś z kurczaka pokroić w średniej wielkości kostkę. Doprawić ją solą i pieprzem. Marchewkę pokroić w cienkie słupki.
3.Przygotować sos: kolendrę zmielić w moździerzu, dodać cukier, wodę, ocet ryżowy i sos sojowy. Wymieszać.
4.Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
5.Warzywa i grzyby dodać na patelnię, całość podsmażyć milka minut na średnim ogniu.
6.Podsmażone warzywa zdjąć z patelni, dodać oliwę i podsmażyć mięso. Wlać sos.
7.Sezam podprażyć na złoto na suchej patelni.
8.Warzywa dodać do mięsa, całość połączyć i podsmażyć razem. Dodać makaron i wymieszać.
9.Całość przełożyć na talerze, posypać szczypiorkiem i sezamem
Komentarze