Chiński makaron z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kolejne podejście do kuchni orientalnej

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 opakowania chińskiego makaronu błyskawicznego (opakowanie ma 250g)
    1 pierś z kurczaka
    1 papryka
    3-4 grzyby mun
    1 por (biała część)
    1/2 puszki pędów bambusa
    1/4 kapusty pekińskiej
    1 mała cebulka
    1 papryczka chili
    3 łyżki sosu sojowego

    Marynata do mięsa:
    2 łyżki wytrawnego białego wina
    3 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka octu winnego
    1 łyżka olej arachidowego
    3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    1 łyżeczka imbiru
    1 łyżeczka przyprawy do kuchni orientalnej
    1/2 łyżeczki brązowego cukru
    1/2 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Chiński makaron z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty wymieszać razem. Filet z kurczaka pokroić w paski i wymieszać z marynatą. Wstawić do lodówki na dwadzieścia minut. Grzyby mun namoczyć. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • 2. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju arachidowego, przez 2 minuty podsmażyć drobno posiekaną papryczkę chili, a następnie mięso i przełożyć z powrotem do marynaty.
  • Chiński makaron z kurczakiem 3. Wlać na patelnię 2 łyżki oleju arachidowego. Paprykę i grzyby pokroić w paseczki, cebulę w piórka, a pora w krążki. Warzywa wrzucić na patelnię, podsmażyć 5 minut, dodać pokrojoną pekinkę, smażyć 2-3 minuty. Dodać mięso i makaron, polać sosem sojowym. Dokładnie wymieszać, podsmażyć 2 minuty i gotowe :) Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby mun Makaron Marynata Sos sojowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować