Chiński makaron z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki marynaty wymieszać razem. Filet z kurczaka pokroić w paski i wymieszać z marynatą. Wstawić do lodówki na dwadzieścia minut. Grzyby mun namoczyć. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2.Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju arachidowego, przez 2 minuty podsmażyć drobno posiekaną papryczkę chili, a następnie mięso i przełożyć z powrotem do marynaty.
3.Wlać na patelnię 2 łyżki oleju arachidowego. Paprykę i grzyby pokroić w paseczki, cebulę w piórka, a pora w krążki. Warzywa wrzucić na patelnię, podsmażyć 5 minut, dodać pokrojoną pekinkę, smażyć 2-3 minuty. Dodać mięso i makaron, polać sosem sojowym. Dokładnie wymieszać, podsmażyć 2 minuty i gotowe :) Smacznego :)
Komentarze