Chilli marynowane

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Dla osób lubiących ostre przysmaki :-)

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2kg papryczek chilli
    1 szkl. octu
    4 szkl. wody
    2 łyżki soli
    4 łyżki cukru
    4 ząbki czosnku
    4 listki laurowe
    8 ziaren ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Chilli marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Najlepiej to robić w rękawiczkach. Ułożyć 3 słoikach 0,5l. Zalewę zagotować. Zalać papryczkę w słoikach i pasteryzować 10min.

Porady

Pamiętajcie o rękawiczkach przy krojeniu papryczek. Mniejsze można zamarynować w całości. Ja kupuję 2 rodzaje podłużne i okrągłe papryczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować