chili con carne

  • wyświetlono: 1646 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

niebo w gębie!

  • 15min

Składniki

ok 500g mielonego mięsa (najlepiej wołowego)
2 cebule
2 papryki
papryczka chili lub przyprawa chili
puszka czerwonej fasoli
karton przecieru pomidorowego ok 500g
pieprz, sól
50g masla

Sposób przygotowania przepisu:

chili con carne

  • 1. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na maśle, gdy się zeszkli dodajemy mięso mielone i mieszamy od czasu do czasu.
  • 2. Po podsmażeniu mięsa kroimy drobno paprykę i dodajemy na patelnię. Całość smażymy aż papryka zmięknie.
  • 3. Następnie przenosimy zawartość patelni do garnka, dolewamy przecier pomidorowy, gotujemy pod przykryciem.
  • 4. Po około 5 minutach dodajemy fasolę czerwoną i przyprawy, gotujemy jeszcze 10min bez przykrycia aby sos zgęstniał.
  • 5. Tak przygotowane danie podajemy z pieczywem.

Porady

Do chili con carne najlepiej jest podawać bagietkę lub jasne świeże bułki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiatamięso mielonepaprykaczerwona fasolachilikuchnia meksykańskana ostrochili con carne

Komentarze

Podobne przepisy

chili

Dodane przez: zauberi

Chili con carne

Uwielbiamy kuchnię meksykańską...

moje CHILI CON CARNE

Dodane przez: rena123

Moje CHILI CON CARNE

Moja wersja, wielokrotnie wypróbowana....

Chili

Dodane przez: kowwioleta

Chili con carne z indykiem

Mała modyfikacja tradycyjnego chili...

chili con carne

Dodane przez: NaWidelcu

Chili con carne z ciecierzycą

Ciekawe w smaku połączenie różnych...

Chili con carne z indykiem

Dodane przez: edyta337

Chili con carne z indykiem

Chili con carne z indykiem to...

Chili con carne

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Chili con carne

Szybkie i łatwe do przygotowania,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE