Szybkie i łatwe do przygotowania, a jednocześnie sycące jednogarnkowe danie- moje w wersji spolszczonej.
45 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
500 g mielonej wołowiny
2 czerwone cebule
2-3 ząbki czosnku
200 g białej fasoli z puszki
200 g czerwonej fasoli z puszki
1 papryczka chili
100 g koncentratu pomidorowego
200 ml wody
3 łyżki przyprawy chili con carne
sól
pieprz
olej do smażenia
Chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać posiekany czosnek oraz przyprawę chili con carne, smażyć przez ok. 2 minuty. Następnie dodać mięso i pokrojoną papryczkę chili, mieszając smażyć przez ok.15 minut. Wlać wodę, koncentrat pomidorowy i odcedzoną z zalewy fasolę. Dusić przez kolejne 15-20 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze