Chili con carne

  • wyświetlono: 579 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Szybkie i łatwe do przygotowania, a jednocześnie sycące jednogarnkowe danie- moje w wersji spolszczonej.

Hrabina w kuchni
  • 4 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

500 g mielonej wołowiny
2 czerwone cebule
2-3 ząbki czosnku
200 g białej fasoli z puszki
200 g czerwonej fasoli z puszki
1 papryczka chili
100 g koncentratu pomidorowego
200 ml wody
3 łyżki przyprawy chili con carne
sól
pieprz
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Chili con carne

  • 1. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać posiekany czosnek oraz przyprawę chili con carne, smażyć przez ok. 2 minuty. Następnie dodać mięso i pokrojoną papryczkę chili, mieszając smażyć przez ok.15 minut. Wlać wodę, koncentrat pomidorowy i odcedzoną z zalewy fasolę. Dusić przez kolejne 15-20 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięso mielonecebulawołowinafasolakuchnia amerykańskaszybki obiadchilina ostro

Komentarze

Podobne przepisy

chili con carne

Dodane przez: majka190382

CHILI CON CARNE

Szybki, syty, rozgrzewający obiad.

Chili Con Carne

Dodane przez: Achna

Chili Con Carne

Pikantna i wyrazista meksykańska...

image-2a7gjl0

Dodane przez: izek

Chili con carne

Rozgrzewające amerykańskie danie

Chili con carne

Dodane przez: Konto nieaktywne

CHILI CON CARNE

Danie kuchni meksykańskiej,dla...

chili cin carne

Dodane przez: AnnaKoziel

Chili con carne

Mięso mielone, czerwona fasola,...

Chili con carne

Dodane przez: Gregorhspeed

Chili con carne

Z hiszpańskiego tłumaczymy jako...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE