Chili con carne

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie i łatwe do przygotowania, a jednocześnie sycące jednogarnkowe danie- moje w wersji spolszczonej.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mielonej wołowiny
    2 czerwone cebule
    2-3 ząbki czosnku
    200 g białej fasoli z puszki
    200 g czerwonej fasoli z puszki
    1 papryczka chili
    100 g koncentratu pomidorowego
    200 ml wody
    3 łyżki przyprawy chili con carne
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać posiekany czosnek oraz przyprawę chili con carne, smażyć przez ok. 2 minuty. Następnie dodać mięso i pokrojoną papryczkę chili, mieszając smażyć przez ok.15 minut. Wlać wodę, koncentrat pomidorowy i odcedzoną z zalewy fasolę. Dusić przez kolejne 15-20 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy