Chili Con Carne

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pikantne, ale za to jakie wyśmienite.

  • 60 min

Składniki:

  • - 40 dag mieszanego mielonego mięsa
    - 4 średnie cebule
    - 1 puszka (850ml) pomidorów
    - 1 puszka (425ml) kukurydzy
    - 1 i 1/2 szkl. rosołu instant
    - 2 ząbki czosnku
    - 2 łyżki oleju
    - przyprawa chili
    - słodka papryka
    - 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu

Chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebule i czosnek obrać. Czosnek drobno posiekać. Cebule pokroić w krążki.
    2. Olej rozgrzać w garnku. Odsmażyć na nim mielone mięso. Dodać cebule i czosnek, przesmażyć razem. Doprawić chili, słodką papryką i rozmarynem. Dolać rosół i zagotować.
    3. Pomidory poddusić w niewielkiej ilości wody, pokroić na mniejsze kawałeczki. Pomidory razem z sosem dodać do mięsa. Na końcu dodać kukurydzę i wszystko dusić pod przykryciem ok. 10 minut.

Porady

Można doprawić solą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy