Chili con carne

  • wyświetlono: 305 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jedno z naszych ulubionych meksykańskich dań, moja wersja bez fasoli, której nie lubią domownicy. Samo danie jest szybkie do wykonania i bardzo rozgrzewające.

zauberi
  • 6 porcje
  • Łatwy

Składniki

- mięso mielone wołowe: 500 gramów
- przecier pomidorowy: 300 mililitrów
- cebula czerwona: 1 sztuka
- czosnek: 4 ząbki
- chili w proszku: 1 łyżeczka
- papryka słodka w proszku: 1 łyżka
- kukurydza w puszce: 0.5 opakowania
- kakao: 1 łyżeczka
- sól: 1 łyżeczka
- olej: 3 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Chili con carne

  • 1. Na dosyć dużej patelni rozgrzej olej. Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż.
  • 2. Dodaj mięso mielone i smaż aż mięso straci mięsny kolor. Dodaj papryki, osączoną kukurydzę i przecier oraz ok. 1 szklanki wody. Smaż na mały ogniu ok. 30 minut od czasu do czasu mieszając. Pod sam koniec dodaj kakao, posól do smaku. Podawaj z tortillą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięso mieloneobiadchilikuchnia meksykańskakonkurs_patelnia

Komentarze

Podobne przepisy

Chili con carne

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Chili con carne

Szybkie i łatwe do przygotowania,...

chili con carne

Dodane przez: majka190382

CHILI CON CARNE

Szybki, syty, rozgrzewający obiad.

Chili Con Carne

Dodane przez: Achna

Chili Con Carne

Pikantna i wyrazista meksykańska...

image-2a7gjl0

Dodane przez: izek

Chili con carne

Rozgrzewające amerykańskie danie

Chili con carne

Dodane przez: Konto nieaktywne

CHILI CON CARNE

Danie kuchni meksykańskiej,dla...

chili cin carne

Dodane przez: AnnaKoziel

Chili con carne

Mięso mielone, czerwona fasola,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE