Chili con carne

  • wyświetlono: 278 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Jedno z naszych ulubionych meksykańskich dań, moja wersja bez fasoli, której nie lubią domownicy. Samo danie jest szybkie do wykonania i bardzo rozgrzewające.

zauberi
  • 6 porcje
  • Łatwy

Składniki

- mięso mielone wołowe: 500 gramów
- przecier pomidorowy: 300 mililitrów
- cebula czerwona: 1 sztuka
- czosnek: 4 ząbki
- chili w proszku: 1 łyżeczka
- papryka słodka w proszku: 1 łyżka
- kukurydza w puszce: 0.5 opakowania
- kakao: 1 łyżeczka
- sól: 1 łyżeczka
- olej: 3 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Chili con carne

  • 1. Na dosyć dużej patelni rozgrzej olej. Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż.
  • 2. Dodaj mięso mielone i smaż aż mięso straci mięsny kolor. Dodaj papryki, osączoną kukurydzę i przecier oraz ok. 1 szklanki wody. Smaż na mały ogniu ok. 30 minut od czasu do czasu mieszając. Pod sam koniec dodaj kakao, posól do smaku. Podawaj z tortillą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięso mieloneobiadchilikuchnia meksykańskakonkurs_patelnia

Komentarze

Podobne przepisy

image-2a7gjl0

Dodane przez: izek

Chili con carne

Rozgrzewające amerykańskie danie

Chili con carne

Dodane przez: Dalia84

Chili con carne

Pyszna potrawa meksykańska. Niezwykle...

moje CHILI CON CARNE

Dodane przez: rena123

Moje CHILI CON CARNE

Moja wersja, wielokrotnie wypróbowana....

chili cin carne

Dodane przez: AnnaKoziel

Chili con carne

Mięso mielone, czerwona fasola,...

Chili con carne

Dodane przez: Gregorhspeed

Chili con carne

Z hiszpańskiego tłumaczymy jako...

Chili Con Carne

Dodane przez: Achna

Chili Con Carne

Pikantna i wyrazista meksykańska...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE