Chili con carne

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smakuje wybornie, polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • 450 g mięsa mielonego
    puszka krojonych pomidorów
    2 puszki czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    1 papryka
    mały koncentrat pomidorowy
    chili
    oregano
    zioła prowansalskie
    bazylia
    czosnek granulowany lub świeży
    sól
    pieprz

Chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podgrzać na odrobinie oleju w dużym garnku aż zbrązowieje, wrzucić pomidory z puszki oraz pokrojoną paprykę. Dusić aż papryka zmięknie, następnie dodać kukurydzę i fasolę po wcześniejszym odcedzeniu ich na sitku, kilka łyżek koncentratu oraz przyprawy. Wszystko dusić pod przykryciem jeszcze przez kilka minut, jeżeli potrawa jest za gęsta należy dolać trochę wody. Podać z pieczywem, najlepiej z bułkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy