Chili Con Carne do farszu

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na pewno znacie to danie. Pyszne i koi podniebienia mięsożerców.
Uwielbiam je, najbardziej w naleśniku

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800g mięsa mielonego
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    1 kostka mięsna
    1/2 puszki fasoli czerwonej
    1/2 puszki kukurydzy konserwowej
    400g pomidorów z puszki
    180g koncentratu pomidorowego
    1 łyżki papryki słodkiej
    1/8 łyżeczki chilli (można więcej jeśli lubicie ostre)
    1 płaska łyżeczka przyprawy do wieprzowiny
    ew. sól, pieprz
    olej

Chili con carne do farszu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy rozdrobniony czosnek, gdy się zrumienią dodajemy mięso mielone. Dodajemy przyprawy. Smażymy aż mięso zacznie się rumienić.
    2. Dodajemy pomidory oraz koncentrat. Czekamy do odparowania zbędnej wody.
    3. Pod koniec dodajemy kukurydzę i fasolę. Całość chwilę gotujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy