Chili - smaczna , pikantna , sycąca potrawa mięsno warzywna
Składniki:
70 dkg. mięsa mielonego
2 puszki pomidorów bez skórki
2 puszki fasoli czerwonej
2 papryki ( użyłam czerwonej i żółtej )
3-4 ząbki czosnku
2 cebule
50 dkg. pieczarek
1/4szklanki keczupu
maggi w płynie
sól , pieprz do smaku
1łyżeczka przyprawy Chili
kilka łyżek oleju
1.Mięso mielone wysmażyć . Pieczarki oczyścić , pokroić w pół plastry , cebulę w kostkę . Pieczarki , cebulę i paprykę udusić na oleju , dodać do wysmażonego mięsa, wszystko razem chwilę podsmażyć , dodać pomidory razem z sokiem , dusić do całkowitego rozgotowania się pomidorów , dodać keczup , odsączoną fasolę z puszki, doprawić maggi , pieprzem , solą i chili ,dodać pokrojony czosnek , chwilę gotować . podawać z pieczywem lub grzankami
Komentarze