CHATKA BABY JAGI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

MOJE DZIECI JĄ UWIELBIAJĄ

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 75 dag sera u mnie rożki z Piątnicy, półtłusty
    250 gram masła extra łaciate
    3 żółtka i 3 białka
    2 nakrętki Amaretto
    1 szklanka cukru pudru
    1 cukier waniliowy 16 gram
    1 duże opakowanie herbatników / potrzeba 48 sztuk/
    2 łyżki kakao
    1 galaretka czerwona lub w innym kolorze ew w 2 kolorach
    skórka pomarańczowa kandyzowana lub rozdrobnione bakalie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Chatka

Chatka baby jagi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chatka baby jagy 1. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, przestudzić i przelać do płaskiego naczynia, odstawić aby dobrze stężała, wtedy możemy pokroić ją dowolnie w kosteczkę lub w paski.
    Ser zemleć 1 raz.
    Masło pokroić i zmiksować z cukrem, żółtkami, wanilią, szczyptą soli i stopniowo dodawać ser.
    Masę podzielić na 2 części.
    Do 1 dodać kakao i Amaretto
    Do 2 części dodać ubite białka, skórkę kandyzowaną i galaretkę.
    Delikatnie połączyć z masą.
    Na grubej podwójnej folii aluminiowej układać herbatniki/niczym nie nawilżać/
    w rzędach -3/8
    Nałożyć masę ciemną i rozsmarować ją po całości.
    Znów ułożyć herbatniki a na nie jasną masę, rozsmarować tak aby na środku było jej najwięcej.
    Przy pomocy folii złożyć ciasto w trójkąt. obcisnąć dokładnie folią aby masa się nie rozeszła. schłodzić .
    Ja na 1 godzinę włożyłam do zamrażarki.
    Po schłodzeniu polać polewą i posypać kolorową posypką lub wiórkami kokosowymi.
  • sposób wykonania chatki 2. sposób wykonania Chatki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować