Chałwowe babeczki z czekoladowym musem

0 (0 ocen)

Idealne na zbliżające się Święta

Składniki:

  • ciasto :
    250 g mąki pszennej typ 500
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/4 szk oleju rzepakowego
    1/2 szk mleka
    1/4 szk oranżady
    2 jajka
    2 łyżki cukru
    75 g chałwy waniliowej

    mus :
    200 ml mleka
    160 g musu czekoladowego w proszku

    dodatkowo :
    cukrowe gwiazdki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chałwowe babeczki z czekoladowym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko z proszkiem do musu miksować 5 minut, gotowy mus przełożyć do worka cukierniczego z końcówką gwiazdki i schować na dwie godziny do lodówki.
    Gdy mus się chłodzi do miski wlać mleko, olej i wbić jajka, wymieszać.
    Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem, wymieszać i dodać posiekaną chałwę.
  • 2. Wlać oranżadę i znowu wymieszać.
    6 papilotek do babeczek umieścić we wgłębieniach formy na babeczki i rozdzielić ciasto.
    Babeczki piec 30 minut w 175 stopniach.
    Po upieczeniu wystudzić, udekorować przygotowanym musem i gwiazdkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chałwa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować