Chałka na słodko

4.48 (192 ocen)

  • 30 min

Rewelacyjny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa - np. chałki.Z dżemem , miodem czy też masłem orzechowym smakuje rewelacyjnie!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    * czerstwa chałka - 1 szt
    * jajko - 2 szt
    * mleko - 125 ml
    * olej do smażenia - 250 ml
    * sól - 1 szczypta
    DODATKOWO:
    * dżem / miód
Wystaw ocenę:

4.48 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Chałka na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem i szczyptą soli.
    Chałkę kroimy na kromki.
    Obtaczamy w masie jajecznej.
    smażymy po kilka minut z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju.
    Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.

Porady

To samo możesz zrobic z dowolnym czestwym pieczywem. Dodając paprykę , pieprz do masy jajecznej zrobisz wersję na ostro.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować