Ceviche De Corvina

  • wyświetlono: 341 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ceviche to wywodzące się z Ameryki Południowej danie przygotowywane z surowej ryby, soku z cytrusów oraz różnych dodatków. To jest akurat wersja w której rybę krótko obgotowuje się na parze.

  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- świeża morska ryba pokrojona w kostkę: 90 dekagramów
- czerwona cebula pokrojona w długie paseczki: 1 sztuka
- czerwona papryka pokrojona w cienkie paseczki: 1 sztuka
- posiekana natka pietruszki: 2 łyżeczki
- olej: 4 łyżki
- posiekana łodyga selera naciowego: 1 sztuka
- sos z ostrej papryki: 1 łyżka
- sok z cytryny: 8 łyżek
- sól i peprz: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Ceviche De Corvina

  • 1. Rybę gotować na parze - raz odwracając - przez 3 minuty. W misce wymieszać sok z cytryny, olej, natkę, ostry sos, cebulę, seler, sól i pieprz. Otrzymaną masą przykryć na wpół surowe mięso z ryby. Odstawić na godzinę. Podawać ze świeżym pieczywem, grillowaną kukurydzą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybalatozimawiosnajesieńlekka_kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

tacos

Dodane przez: PolskaGotuje

Tacos de pescado

Rybne tacos autorstwa Damiana Trejo...

Pasteis de Belem

Dodane przez: RedakcjaPP

Pasteis de Belem

Jest to tradycyjny wypiek kuchni...

Brazylijskie „pierożki” z kurczaka

Dodane przez: PolskaGotuje

Brazylijskie „pierożki” z kurczaka

Brazylia: Brazylijskie „pierożki”...

Roladki z pysznym nadzieniem

Dodane przez: PolskaGotuje

Roladki z szynki z pysznym nadzieniem

Jest to bardzo smaczna i sycąca...

ryba w galarecie

Dodane przez: PolskaGotuje

ryba w galarecie

lubię robić rybę w galarecie

Schab faszerowany masą jajeczną, na zimno w galarecie

Dodane przez: PolskaGotuje

Schab w galarecie faszerowany masą jajeczną

Jedna z naszych ulubionych galaretek...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE