Cesarska Kanapka

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Łatwy

Wytwórnia Octu i Majonezu „Ocetix” Sp. z o.o. wprowadziła na rynek majonez pomorski extra, który jest produkowany według tradycyjnej receptury z użyciem najwyższej jakości surowców. Dzięki niemu sałatki i śledzie, a w szczególności jajka będą smakowały wyśmienicie. Jego konsystencja i delikatny smak pozwala również na zastosowanie, jako element dekoracyjny różnych potraw. Polecamy na świąteczny stół.

  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szklanki majonezu Pomorski Extra Ocetix
    ogórek konserwowy
    ząbek czosnku
    łyżeczka kaparów
    4 łyżki startego parmezanu lub grana padano
    sól
    pieprz
    2 filety z piersi kurczaka
    słodka mielona papryka
    żółtko
    panierka panko
    olej do smażenia
    2 podłużne ciabatty
    sałata rzymska
    kilkanaście plasterków pikantnego salami
    pomidor

Cesarska kanapka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez ucieramy z posiekanym ogórkiem, czosnkiem, kaparami oraz parmezanem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Filety z piersi rozbijamy dłonią, oprószamy z obu stron solą, pieprzem i papryką. Panierujemy w rozmąconym żółtku i panko, smażymy na złoty kolor na oleju po około
    6 minut z każdej strony.
  • 3. Ciabatty przecinamy wzdłuż na pół, przypiekamy na złoto po przeciętej stronie. Smarujemy cienko przygotowanym sosem, kładziemy liście sałaty, przycięte kawałki kurczaka, salami, plasterki pomidora, znowu sos, sklejamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy