Cepeliny - wersja dla wegetarian

4.48 (187 ocen)

  • 30 min

Ponieważ mam wnuczkę wegetariankę ,więc wymyśliłam taką wersję dla niej....bardzo jej smakowały...

  • 30 min

Składniki:

  • ciasto takie samo jak do kartaczy /przepis w poprzednim moim przepisie/,
Wystaw ocenę:

4.48 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cepeliny - wersja dla wegetarian - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz :20dkg soczewicy czerwonej,mała cebula 2 ząbki czosnku ,1średnia marchewka,0,5 litra bulionu ,może być z kostki
  • 2. cebulę zeszklić na masełku,następnie dodać posiekany czosnek ,marchewkę startą na dużych oczkach ,lekko podsmażyć ,uważać aby nie przypalić ,następnie dołożyć soczewicę ,potem dolewać stopniowo bulion tyle ile weżmie soczewica do chwili gdy będzie miękka ,farsz powinien być bardzo zwarty.w międzyczasie farsz doprawić solą i pieprzem grubo zmielonym do smaku.
  • 3. formujemy cepeliny i gotujemy w bulionie warzywnym lub nawet w bulionie z kostki,podajemy z rosołkiem lub polane roztopionym masłem ....SMACZNEGO!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować