" Cebulowy kurczak na poduszce "

0 (0 ocen)

  • 10 min

Niezwykle aromatyczna pierś z kurczaka z pieczarkami i cebulą , podana na sypkiej kaszy jęczmiennej.

  • 10 min

Składniki:

  • - pierś z kurczaka - 0,5 kg
    - cebula - 2 duże szt.
    - pieczarki - 5 szt
    - olej
    - kasza jęczmienna - 1 woreczek ( 10 dag )
    - sól
    - pieprz
    - cebula smażona ( kostka Knorr ) - 2 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

" cebulowy kurczak na poduszce " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie wg.przepisu na opakowaniu.

    Pierś z kurczaka kroimy w paseczki.

    Cebulę kroimy w duże talarki.

    Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki.

    W gęsiarce rozgrzewamy ok. 0,5 szklanki oleju.

    Wrzucamy cebulę oraz pieczarki.

    Solimy.

    Smażymy do uzyskania złocistego koloru.

    Wrzucamy pokrojonego kurczaka.

    Posypujemy odrobiną soli, pieprzem i kostkami cebulowymi ( ważne! ).



    Dusimy do miękkości mieszając od czasu do czasu.

    Pieczarki puszczają wodę , więc powinna byc jej odpowiednia ilośc
    ( w razie czego zawsze można podlac bulionem ).

    Tak usmażonego kurczaka z cebulką i pieczarkami podajemy na kaszy.

    Zajadamy gorące!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kasza Kurczak Pieczarki Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować