Cebulowy boczek pieczony

0 (0 ocen)

Domowy , mocno cebulowy boczek. Najlepszy do kromki świeżego chleba z chrzanem czy też musztardą.

Składniki:

  • 1 kg.surowego boczku
    2 duże cebule
    2 łyżki soli cebulowej
    2 łyżki soli czosnkowej
    2 łyżki suszonego majeranku
    2 łyżki suszonego lubczyku
    1 łyżka smalcu
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Wędliny

Cebulowy boczek pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek umyć osuszyć , ponacinać wierzch nożem.
    Mięso dokładnie natrzeć przyprawami z każdej strony.
    Cebulę obrać , pokroić w krążki, poobkładać nią boczek.
    Odstawić pod przykryciem do lodówki na min 12h.
  • 2. Piekarnik nagrzać do 200st.
    Mięso umieścić w blaszce , przykryć folią aluminiową , piec 60 min.
    Po 30 min. do blaszki dodać smalec i parę łyżek wody.
    Powstałym sosem podlewać co jakiś czas mięso.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować