cebulowe udka z piekarnika

4.5 (150 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Udka dzięki marynowaniu w cebuli i przyprawach są aromatyczne i chrupiące. To idealny pomysł na szybki obiad. Dzień wcześniej nacieramy przyprawami a potem tylko do piekarnika i gotowe! Prosto i smacznie.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    3 cebule
    2 ząbki czosnku
    wegeta
    pieprz
    ostra i słodka papryka
    2 łyżki miodu
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cebulowe udka z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka oczyścić i osuszyć. Jedną cebulę zetrzeć na tarce na papkę. Wymieszać z przyprawami i czosnkiem. Dodać olej i miód. Natrzeć mięso, zawinąć w folię i odstawić na noc w zimne miejsce.
  • 2. Mięso ułożyć na blaszce do pieczenia, posypać słodką papryką i piec około godziny w 180*C, podlewając co kwadrans wytapiającym się sosem. Pozostałe cebule pokroić w krążki i położyć na mięso. Piec jeszcze 10 minut. Podawać na ciepło z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Drób Kurczak Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować