Cebulowa zupa krem z grzankami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa krem z czerwonej cebuli z chili i grzankami idealna na zimowo-wiosenne obiady.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 duze czerwone cebule
    3 sredniej wielkosci ziemniaki
    Wloszczyzna (marchew, seler, pietruszka korzeń)
    1 lisc laurowy
    3 ziarenka ziela angielskiego
    1/4 papryczki chili
    Ok 1,5 łyżki przyprawy typu vegeta kucharek
    2 ząbki czosnku
    2 kromki chleba
    2 łyżki masla
    Szczypta ziół prowansalskich
    Sol i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem Grzanki

Cebulowa zupa krem z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy i myjemy.
    Ziemniaki, marchewke i seler kroimy w kostke.
  • 2. Pokrojone warzywa i papryczke chili wrzucamy do garnka. Dodajemy przyprawy i zalewamy woda ok 1,5 l i gotujemy do miekkosci warzyw.
  • Cebula z czosnkiem 3. Cebule kroimy w kostke a czosnek siekamy. Na patelni rozpuszczamy maslo i szklimy na nim cebule wraz z czosnkiem.
  • 4. Gdy warzywa beda juz miekkie dodajemy do nich cebule z czosnkiem i gotujemy jeszcze chwile. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem a nastepnie blendujemy.
  • 5. Chleb kroimy w kostke. Na rozgrzana patelnię wrzucamy 1 lyzke masla, gdy sie rozstopi wrzucamy pokrojony chleb i smazymy z kazdej strony az sie zarumieni. Pod koniec smazenia posypujemy grzanki ziolami prowansalskimi i odrobina soli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Chili

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować