Cebulka marynowana

4.49 (185 ocen)

  • 30 min

dodatek do mięs z grilla Przepis na 6 słoiczków o poj. 320 ml (dwa warianty smakowe)

  • 30 min

Składniki:

  • ZALEWA:

    500ml wody
    125 ml octu
    1,5 łyżki soli niejodowanej
    1 łyżka cukru

    ew. 2 lyżeczki curry i kilka listków selery

    ok. 5-6 dużych cebul
    1 marchewka
    liść laurowy po 1 szt. na słoiczek
    ziele angielskie po 3 szt. na słoiczek
    gorczyca
    olej

Wystaw ocenę:

4.49 (185 ocen)

Zobacz również:

Curry Przetwory

Cebulka marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cebulka marynowana-szykowanie składników 1. Obrać cebulę, marchew zetrzeć na tarce.
  • Cebulka marynowana-układanie składników 2. Do każdego słoiczka włożyć ziele angielskie, liść laurowy i gorczycę, upchać cebulę.
  • Cebulka marynowana-pasteryzowanie 3. Ugotować zalewę i zalać słoiczki, do każdego wlać po 1,5 łyżeczki oliwy na wierzch. Pasteryzować ok. 25 minut.

Porady

można zrobić cebulkę w curry dodając do zalewy przyprawę, a na wierzch słoiczków listka selery-wtedy ma piękna żółtą barwę i niepowtarzalny smak!!!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować