Cebularze z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże rozprowadzić z cukrem.Dodać mleko .Mąkę przesiać ,posolić ,dodać jogurt i olej.Wlać mleko z drożdżami.Wyrobić gładkie ,miękkie ciasto.Uformować kulę i odstawić do wyrośnięcia,aż podwoi swoją objętość.
Cebulę pokroić w pół krążki,zeszklić na oliwie,dodać startą na grubych oczkach cukinię oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Całość posolić chwilkę przesmażyć.Szynkę pokroić w krótkie paski.Ser zetrzeć. Piekarnik rozgrzać do 200 st.C
Z ciasta odrywać małe porcje i formować bułeczki ,spłaszczać na kształt placka,układać na nasmarowanej blaszce.Na każdy krążek ciasta nakładać farsz z cebuli,szynkę oraz ser.Piec ok 20-25 min w 180 st.C .Podawać na ciepło lub na zimno np z keczupem.
Komentarze