Cebularz z tymiankiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo mi to danie posmakowało.Fajne jako przekąska.Smakuje i na ciepło i na zimno

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    3/4 szklanki gęstej kwaśnej śmietany
    2 jajka
    2 duże cebule
    świeży tymianek
    kminek
    olej do smażenia
    sól,pieprz do smaku

Cebularz z tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na rozgrzanym oleju,delikatnie ją rumieniąc.Dodać kminek k i odrobinę soli i pieprzu do smaku.Ciasto francuskie wyłożyć na formę do tartej wyłożoną papierem do pieczenia.Na nią dać cebulę.Jajko ubić ze śmietaną i wylać na cebulę.Po wierzchu posypać tymiankiem i piec w temp 180-200stopni przez ok 30-35minut.Gotowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy