Cebularz z patelni

0 (0 ocen)

  • 60 min

Do zapiekanki możemy użyć makaronu ugotowanego dzień wcześniej

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe
    2 jajka
    10 dag makaronu
    15 dag żółtego sera

    Składnik dodatkowy
    2 czerwone cebule

    Składniki pomocnicze
    olej
    1 łyzka mąki
    1 ząbek czosnku
    przyprawa do pizzy
    1 łyzka keczupu
    sól
    pieprz

Cebularz z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roztrzepane jajka 1. Jajka roztrzepać mikserem. Dodać mąkę, czosnek, makaron. Wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do pizzy.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w piórka, skarmelizować na oleju.
  • na patelni 3. Mieszankę jajeczną wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć z obu stron po ok 3 min. Na wierzchu rozsmarować keczup. Wyłożyć cebulę. Zetrzeć 5 dag sera i zapiec pod przykryciem, aż ser się rozpuści.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy