Cebularz Milwaukee

  • wyświetlono: 382 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

...

DSC_1166
  • 80min

Składniki


1 szklanka mąki
1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki masła
6 łyżek mleka
Farsz:
6 cebul
1 jajko
2 łyżki masła
1/2 łyżeczki tymianku
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
Gałka muszkatołowa
Sól
Pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Cebularz Milwaukee

  • 1. Cebule pokroić w cienkie plasterki. Smażyć na rozgrzanym maśle 10-12 min. Przyprawić solą ,tymiankiem ,pieprzem.
    Połączyć w misce mąkę ,proszek ,masło i szczyptę soli ,wlać mleko. Mieszać ,aż powstanie gładkie ciasto. Przełożyć je na posypaną mąką stolnicę i krótko zagniatać. Ciastem wyłożyć dno tortownicy.
    Na cieście rozłożyć cebulę , polać jajkiem ubitym ze śmietaną i szczyptą gałki muszkatołowej. Piec 30 min w temp 220 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE