CEBULARZ

4.5 (153 ocen)

O wiele lepszy, niż ze sklepu!!

Składniki:

  • Pół kg mąki, 5 dag drożdży, 1 jajko, ¼ kostki margaryny, 1 szklanka mleka, 5 cebul, 15 dag sera żółtego, sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Cebularz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuścić w pół szklanki letniego mleka i dwóch łyżkach mąki i zostawić na pół godziny do wyrośnięcia. Margarynę roztopić. Do rozczynu dodać jajko, resztę mleka, margarynę i mąkę posolić wyrobić ciasto. Zostawić w cieple do wyrośnięcia. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na maśle, aby zmiękła. Przyprawić solą i pieprzem. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto na to podsmażoną cebulę, posypać wierzch startym serem. Piec około pół godziny w temp. 180-190 st.C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować