Jak wiadomo, kaszanka i cebula to połączenie idealne. Tutaj proponuję je w nieco innej odsłonie, w postaci cebuli zapieczonej z pysznym kaszankowym farszem, z dodatkiem szynki parmeńskiej. Smacznego :)
Cebula faszerowana kaszanką i szynką parmeńską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać, odciąć górną część, a następnie wydrążyć środki. Miąższ cebuli oraz odcięte fragmenty drobno pokroić i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać szynkę pokrojoną w kostkę, wymieszać. Dodać również kaszankę i przyprawy. Wymieszać i smażyć razem 2-3 minuty. Tak przygotowany farsz nałożyć do cebuli. Ułożyć cebule w naczyniu do zapiekania, podlać bulionem. Piec przez około 35-40 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180 stopni. Gotowe cebule posypać kaparami.
Komentarze