1.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło i margarynę posiekać w mące. Jajka ubić z cukrem i kakao, polać na mąkę. Zagnieść ciasto. Gotowe ciasto podzielić na dwie części, zawinąć w folię i włożyć na minimum 30 min do zamrażalnika.
2.Ser przepuścić (dwukrotnie) z masłem i margaryną przez maszynkę. Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać do sera, następnie wlać zapach i wsypać budyń, zmiksować. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.
3.Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (25x35cm) zetrzeć na tarce jedną porcję ciasta, na nią wyłożyć masę serową. Drugą porcję ciasta zetrzeć na ser. Piec ok 60 min w temp 180 stopni.
Komentarze