Carry z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pokroić mięso w kawałki lub paski i odstawić.
Rozgrzać wok i wlać olej.
2.Kiedy tłuszcz będzie gorący dodać pastę carry i smażyć 30 sekund, mieszając.
Wrzucić kawałki mięsa i smażyć przez minutę, mieszając aż mięso będzie całkowicie pokryte pastą.
3.Wyjąć kawałki mięsa i odstawić (ja nie wyciągałam)
Wrzucić do woka imbir, kurkumę oraz czosnek i smażyć 10 sekund.
4.Dodać mleko kokosowe, sos rybny, skórkę limonki oraz cukier, zagotować i dusić 5 minut.
Włożyć mięso do sosu i dusić 3 minuty, aż będzie gotowe.
5.Posypać liśćmi bazylii i zamieszać po raz ostatni.
Podawać od razu.
Komentarze