Carrot and parship puree wg Buni

0 (0 ocen)

  • 5 min

Z fascynacją wygrzebuję podpowiedzi kulinarne z kuchni angielskiej . Zupełnie nie rozumiem czemu jest uznawana za nie smaczną .

  • 5 min

Składniki:

  • 3 średnie marchewki
    3 pietruszki
    1 łyżka masła
    2 łyżki słodkiej śmietanki
    szczypta soli
    szczypta białego pieprzu mielonego

Carrot and parship puree wg buni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marchew i pietruszka 1.
    Marchewki i pietruszki obrać i umyć .
  • marchew i pietruszka 2. Zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości . Można je pokroić w kawałki - ugotują się szybciej.
  • ugotowane marchew z pietruszką 3. Odcedzić .
  • puree marchewkowo pietruszkowe 4. Zmiksować na puszystą masę w malakserze .
  • puree marchewkowo pietruszkowe 5. Włożyć do garnuszka dodać masło i śmietankę i ogrzewać by masło się roztopiło , a puree odparowało i uzyskało odpowiednią gęstość .
    Doprawić szczyptą mielonego białego pieprzu.
    Podawać udekorowane natką pietruszki.

Porady

* podpowiadam , że w wersji oszczędnej można użyć marchewki i pietruszki ugotowanej w rosole lub wywarze na zupę ( byle był to wywar na kurczaku nie za tłusty )

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy