CARPACCIO Z ŻOŁĄDKAMI Z KACZKI

5 (1 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam żołądki, serduszka, wątróbkę, ale ile można jeść je w sosie lub smażone? Postanowiłam więc robić takie oto danie :-)

  • 60 min

Składniki:

  • SAŁATKA (4 OSOBY):
    - 1 burak
    - 1 mała czarna rzepa
    - 2 żołądki z kaczki
    - 1 serek cammembert z ziołami prowansalskimi
    - 1 pęczek natki pietruszki

    SOS:
    - 4 łyżki sosu balsamicznego
    - 4 łyżki oliwy z oliwek
    - 4 łyżki musztardy
    - odrobina soli i cukru
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Carpaccio z żołądkami z kaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraka pieczemy zawiniętego w folię aluminiową, w gorącym piekarniku, do miękkości. Żołądki gotujemy w rosole, aż będą miękkie. Cammembert kroimy w niewielkie trójkąty, natkę drobno siekamy.
  • 2. Składniki sosu dokładnie mieszamy.
  • CARPACCIO Z ŻOŁĄDKAMI Z KACZKI 3. Na talerzu układamy: cienko pokrojonego buraka, pokrojoną w bardzo cieniutkie plasterki czarną rzepę, plasterki żołądków i trójkąty sera. Posypujemy obficie natką i polewamy sosem

Porady

W innej wersji rzepę starłam na tarce i posypałam nią danie. Też było smaczne i ciekawe

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Podroby Rzepa Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować