Carpaccio z pieczonych buraków

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zapraszam na pyszną przystaweczkę, która śmiało może stanowić samodzielne danie.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 podłużne upieczone buraczki
    garść włoskich orzechów
    200 g sera feta
    1 mała czerwona cebula
    1/3 papryczki chili
    kilka zielonych oliwek bez pestek
    bazylia do dekoracji

    Dresing:

    4 łyżki soku z pomarańczy
    1/2 łyżeczki miodu
    3 łyżki oliwy
    szczypta morskiej soli
    szczypta gruboziarnistego pieprzu

Carpaccio z pieczonych buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1wnkdn7 1. Buraki umyć, owinąć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C z termoobiegiem około 40 minut. Ostudzić, obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Posypać rozdrobnionymi orzechami, pokruszoną fetą, cieniutko pokrojoną cebuką, oliwkami i chili.
  • image-173p8rr 2. Składniki na dresing wymieszać i polać buraki.Podawać po 15-20 minutach , aż smaki się połączą....Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy