Zapraszam na pyszną przystaweczkę, która śmiało może stanowić samodzielne danie.
60 min
Składniki:
4 podłużne upieczone buraczki
garść włoskich orzechów
200 g sera feta
1 mała czerwona cebula
1/3 papryczki chili
kilka zielonych oliwek bez pestek
bazylia do dekoracji
Carpaccio z pieczonych buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraki umyć, owinąć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C z termoobiegiem około 40 minut. Ostudzić, obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Posypać rozdrobnionymi orzechami, pokruszoną fetą, cieniutko pokrojoną cebuką, oliwkami i chili.
2.Składniki na dresing wymieszać i polać buraki.Podawać po 15-20 minutach , aż smaki się połączą....Smacznego!
Komentarze