Carpaccio z pieczarek

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo dietetyczna przystawka lub lunch. Najlepsza na upalne dni, kiedy zwykle jadamy lekko i niewiele. Potrawa zaczerpnięta z kuchni Montignaca.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki (świeże, białe i twarde, średniej wielkości): 6 sztuk
    - pomidor: 1 sztuka
    - ser gran padano (lub parmezan): 50 gramów

    - oliwa: 4 łyżki
    - cytryna (lub ocet balsamiczny): 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 sztuka
    - czosnek (1 ząbek): 1 sztuka
    - imbir (kawałek wielkości 1 cm): 1 sztuka
    - ostra papryczka (mała): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Carpaccio z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dressing 1. Do miseczki wlewamy oliwę, kilka kropli soku z cytryny, rozgnieciony kawałek imbiru, rozgnieciony ząbek czosnku, rozkrojoną ostrą papryczkę i pieprz, sól do smaku. Dokładnie mieszamy.
  • 2. Pieczarki czyścimy, kroimy na cieniutkie plasterki i układamy na talerzu. Pomidor drobno kroimy - przyozdabiamy nim pieczarki. Ser gran padano ścieramy na grubsze wiórki i posypujemy całość.
  • 3. Pieczarki polewamy odcedzonym sosem. Pieczarki i pomidor są delikatne, więc sos powinien być konkretny w smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować