Carpaccio z ogórka

0 (0 ocen)

Ta mała przekąska świetnie smakuje z białym chlebem z masełkiem.PS. Moje ogórki nie są już małosolne, ale przekąska też była wspaniała.

Składniki:

  • 2 ogórki małosolne
    3 łyżki oleju arachidowego
    1 łyżka octu winnego
    1 ząbek czosnku
    ostra papryka-szczypta
    1 łyżka listków bazylii
    gałązka koperku
    50g łososia wędzonego
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sol, pieprz

Carpaccio z ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki małosolne, najlepiej dwudniowe, pokroić w cienkie plasterki.
    Ułożyć na talerzu.
    Utrzeć ocet ze zmiażdżonym czosnkiem ,papryką i posiekaną bazylią oraz olejem arachidowym .Doprawić solą i pieprzem.
    Polać ogórki i odstawić na 30minut.
    Łososia pokroić w paski i skropić sokiem z cytryny, ułożyć na talerzu z ogórkowym carpaccio .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy