Carpaccio z buraka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta i zdrowa przystawka z buraka i rukoli.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - rukola
    - pieczony lub gotowany burak
    - gruszka
    - pieprz
    - ser sałatkowy ISLOS
    - kiełki rzodkiewki
    - sos (musztarda sarepska z miodem)
    - orzechy nerkowca

Carpaccio z buraka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na talerz ułożyć rukolę. Na to ułożyć buraka pokrojonego w cienkie plasterki i plasterki gruszki. Posypać pieprzem i dać na środek jeszcze trochę rukoli. Rozsypać rozgnieciony ser sałatkowy ISLOS i kiełki rzodkiewki. Wszystko polać delikatnie sosem (musztarda sarepska z miodem) i na zakończenie prażone orzechy nerkowca.

Komentarze

Podobne przepisy