Carpaccio z buraka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Buraki samo zdrowie na talerzu, polecam serdecznie nie tylko do barszczu.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 średniej wielkości burak
    roszponka
    1 łyżka pestek z dyni
    oliwa extra vergine
    ocet balsamiczny ( w moim przypadku o smaku gruszkowym )
    sól, pieprz

Carpaccio z buraka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraka ugotować do miękkości, obrać ze skóry i pokroić na cienkie plasterki.
    Na talerzu ułożyć roszponkę, a następnie plasterki buraka.
    Pestki z dyni uprażyć na patelni i posypać buraki.
    Z oliwy, octu, soli i pieprzu przygotować sos, mieszając ze sobą wszystkie składniki, polać przygotowane carpaccio.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy