"Carpaccio" buraczane z twarożkiem na ostro

0 (0 ocen)

Co zrobić z niepotrzebnymi buraczkami po ugotowaniu barszczu? Carpaccio ! Przystawka elegancka i zdrowa. Z dodatkiem niebagatelnych dodatków staję się istną ucztą dla wymagających smakoszy :) Takie potrawy mogłabym jeść na okrogło. A anemicy wręcz powinni! ;) nie bójmy się jeść buraków. Buraki są c

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:
    1 duży ugotowany burak
    1 ogórek konserwowy
    1/4 papryczki chili
    1 łyżka pestek słonecznika
    kilka gałązek natki pietruszki
    150 g twarogu
    3 łyżki śmietany 12 %
    sól i pieprz

    sos:
    1 łyżka ocet jabłkowy
    1 łyżka oliwyświeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Carpaccio

"carpaccio" buraczane z twarożkiem na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos: ocet jabłkowy mieszamy z oliwą.
  • 2. Buraka i ogórka kroimy w cienkie plastry. Twaróg mieszamy ze śmietaną oraz drobno posiekaną papryczką. Doprawiamy solą i pieprzem. Na półmisku układamy plasterki buraka, ogórka, na środek dajemy twarożek. Buraczki polewamy sosem i doprawiamy pieprzem.
  • 3. Talerz dekorujemy świeżą natką pietruszki a całość posypujemy słonecznikiem. Twarożek dobrze smakuje z dodatkiem koziego sera albo fety. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować