CARBONARA UROZMAICONA MASCARPONE

0 (0 ocen)

  • 20 min

PROSTY I SMACZNY MAKARON

  • 20 min

Składniki:

  • 400 g makaronu spaghetti,
    250 g serka mascarpone,
    3-4 żółtka,
    większy ząbek czosnku,
    3 plasterki boczku,
    łyżeczka rozmarynu,
    sól,
    pieprz,
    50 g tartego sera twardego (typu parmezan),
    odrobina oliwy,
    łyżka posiekanej natki pietruszki.

Carbonara urozmaicona mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję al dente.
    Boczek kroję w paski, czosnek siekam, podsmażam na odrobinie oliwy.
    Dodaję mascarpone, dobrze rozmącone jajka oraz rozmaryn. Gotuję cały czas mieszając.
    Dodaję ser, dokładnie mieszam, jeszcze chwilę trzymam na wolnym ogniu.
    Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
    Sos mieszam z makaronem, na talerzach posypuję pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy