Sycące a do tego szybkie w przygotowaniu spagehetti
20 min
Składniki:
składniki na 2 porcje :
pół opakowania makaronu spaghetti
100 g wędzonego boczku
2 całe jajka i 1 żółtko
100 g startego sera żółtego
2 łyżki masła
większy ząbek czosnku
natka pietruszki
pieprz
sól
1.Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnie z rozgrzanym masłem ,po chwili dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente a następnie jeszcze gorący dodajemy do skwarek.Do miski wbijamy jajka i mieszamy je z serem.Masę jajeczną wlewamy do makaronu i mieszamy całość na małym ogniu aż do połączenia wszystkich składników(musimy uważać by masa jajeczna się nie ścięła) Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. Smacznego
Komentarze