Carbonara

0 (0 ocen)

  • 20 min

Sycące a do tego szybkie w przygotowaniu spagehetti

  • 20 min

Składniki:

  • składniki na 2 porcje :
    pół opakowania makaronu spaghetti
    100 g wędzonego boczku
    2 całe jajka i 1 żółtko
    100 g startego sera żółtego
    2 łyżki masła
    większy ząbek czosnku
    natka pietruszki
    pieprz
    sól

Carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnie z rozgrzanym masłem ,po chwili dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente a następnie jeszcze gorący dodajemy do skwarek.Do miski wbijamy jajka i mieszamy je z serem.Masę jajeczną wlewamy do makaronu i mieszamy całość na małym ogniu aż do połączenia wszystkich składników(musimy uważać by masa jajeczna się nie ścięła) Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy