CAPRESE W SŁOIKU

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 24 godz.
  • Dla 3 osób

Klasyczne caprese w piknikowym wydaniu

  • 24 godz.
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 200 g pomidorków koktajlowych (żółtych i czerwonych)
    2 ząbki czosnku
    1 op. Mozarella Mini
    1/4 doniczki świeżej bazylii
    250 m oliwy z oliwek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Caprese Ser

Caprese w słoiku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki myjemy i osuszamy. Nakłuwamy każdy pomidorek wykałaczką. Bazylię siekamy, czosnek roimy w cienkie plastry. Mini Kulki mozarelli odsączamy z zalewy.

    Do słoika układamy naprzemiennie pomidorki, ser mozarella, posiekaną bazylię oraz czosnek. Oliwę z oliwek przyprawiamy solą oraz pieprzem.

    Zalewamy pomidorki i ser oliwą. Słoik zakręcamy i odstawiamy na 1 dzień do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować