Tradycyjna sałatka Caprese podana na ciepło, w formie małych kanapeczek. Moim zdaniem warto spróbować ponieważ smakuje i prezentuje się fantastycznie.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
chleb orkiszowy pełnoziarnisty 10 kromek
mozzarella 2 opakowania, czyli 2 duże kulki
pomidor malinowy 2 sztuki
pesto zielone 80 g
dodatkowo:
świeża bazylia do dekoracji
Caprese zapiekana w piekarniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Chleb orkiszowy pełnoziarnisty kroimy na kromki o wymiarach 6 centymetrów x 4 centymetry (mniej więcej) i smarujemy zielonym pesto.
Następnie na wszystkie kromki układamy po jednym plasterku mozzarelli i plasterku pomidora.
2.Tak przygotowane przekąski układamy na blaszce wyłożonej
papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 10- 15 minut.
Podajemy na gorąco udekorowane listkami świeżej bazylii.
Komentarze