Caprese zapiekana w piekarniku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Tradycyjna sałatka Caprese podana na ciepło, w formie małych kanapeczek. Moim zdaniem warto spróbować ponieważ smakuje i prezentuje się fantastycznie.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • chleb orkiszowy pełnoziarnisty 10 kromek
    mozzarella 2 opakowania, czyli 2 duże kulki
    pomidor malinowy 2 sztuki
    pesto zielone 80 g
    dodatkowo:
    świeża bazylia do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Caprese Zapiekanki Przekąski

Caprese zapiekana w piekarniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Caprese zapiekana w piekarniku 1. Chleb orkiszowy pełnoziarnisty kroimy na kromki o wymiarach 6 centymetrów x 4 centymetry (mniej więcej) i smarujemy zielonym pesto.
    Następnie na wszystkie kromki układamy po jednym plasterku mozzarelli i plasterku pomidora.
  • Caprese zapiekana w piekarniku 2. Tak przygotowane przekąski układamy na blaszce wyłożonej
    papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 10- 15 minut.
    Podajemy na gorąco udekorowane listkami świeżej bazylii.

    SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować