Caprese z newellą

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Troszkę inna sałatka caprese z newellą zamiast mozzarelli. Newella jest robiona z białka kurzych jaj, więc mogą ją spożywać osoby z nietolerancją laktozy lub kazeiny.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 dag newelli (1/2 opakowania)
    1 duży lub 2 mniejsze pomidory
    kilka zielonych oliwek
    gałązka bazylii
    oliwa z oliwek extra vergine
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bezy Sałatki Caprese

Caprese z newellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory naciąć na krzyż, sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Można oczywiście zostawić pomidor ze skórką, ale ja wolę bez.
  • 2. Newellę osączyć z zalewy, również pokroić w plasterki, ułożyć na talerzu naprzemiennie z plastrami pomidora.
  • 3. Listki bazylii opłukać, osuszyć i podrzeć na kawałki, rozsypać na wierzchu sałatki.
    Dodać osączone z zalewy oliwki.
  • 4. Przed podaniem całość skropić oliwą z oliwek i oprószyć solą.

Porady

Sałatkę można dodatkowo skropić octem balsamicznym i oprószyć suszoną bazylią.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Pomidor Sałata Białka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Bez gotowania

Podobne przepisy

To może cię zainteresować