Caprese z buraków

4.5 (158 ocen)

  • 45 min

Według mnie smaczniejsza aniżeli tradycyjna z pomidorami. Piękny kolor i łagodny lekko słodki smak. Zdrowa przekąska.

  • 45 min

Składniki:

  • Jeden średniej wielkości burak
    Ser mozzarella jedna kulka
    Łyżka oleju z lnianki ( bądź oliwy z oliwek)
    ok 10 czarnych oliwek
    bazylia ( świeża lub suszona)
    ewentualnie zioła prowansalskie
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Caprese

Caprese z buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraka lekko nakłuć widelcem w kilku miejscach. Ugotować w obierce w lekko osolonej i pocukrzonej wodzie. Przestudzić.
    Pokroić w plasterki. Przełożyć na talerzu z pokrojoną w plasterki i posoloną mozzarellą. Posypać oliwkami i ziołami.Polać oliwą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować