Caprese inaczej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Takie wykonanie z pewnością zaskoczy tych, którzy myślą, że o caprese wiedzą wszystko.

Składniki:

  • ● 12 małych pomidorów
    ● sól
    ● świeżo zmielony biały pieprz
    ● 3 op. mozzarelli (po 12,5 dag)
    ● 5 łyżek posiekanej świeżej bazylii
    ● 8 łyżek oliwy
    ● 6 łyżek octu balsamicznego
    ● kilka listków bazylii do dekoracji

Caprese inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory myjemy, osuszamy, odcinamy wierzchy i wydrążamy miąższ. Wydrążone środki posypujemy solą i pieprzem.
  • 2. Mozzarellę odsączamy (zachowujemy 5 łyżek zalewy). Ser kroimy w małe kawałki i mieszamy z bazylią.
  • 3. Zalewę z mozzarelli mieszamy z oliwą i octem balsamicznym. Doprawiamy solą i pieprzem. Mozzarellę z bazylią polewamy sosem, odstawiamy na kilka minut.
  • 4. Pomidory wypełniamy mozzarellą. Dekorujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy