1.Białka utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku, kakao, na końcu przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć na przygotowaną wcześniej blaszkę o wymiarach 25x36. Piec 35-40 min w temperaturze 180°C. Po upieczeniu przekroić na dwie części.
2.Białka ubić z cukrem. Dodać kokos z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wyłożyć na balszkę 25x36. Piec na złoty kolor w temperaturze 160-180°C przez 30 min.
3.Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka zmieszać i ugotować budyń. Masło utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń oraz kawę, ciągle ucierając.
4.Przełożenie ciasta:
1. I ciasto
2. ½ masy
3. II ciasto
4. ½ masy
5. I ciasto
6. Udekorować polewą lub rozsmarować łyżkę masy i delikatnie oprószyć kawą cappuccino.
Komentarze